Klederdracht

Klederdracht Er zijn 10 producten

Toont 1 - 10 van de 10 items
Toont 1 - 10 van de 10 items

Klederdracht

De traditionele kleding die Nederlanders vroeger droegen, heet klederdracht. In elke streek zag deze dracht er weer anders uit. Bij Habermehl kun je Volendamse klederdracht kopen voor vrouwen, mannen en kinderen. Deze kleding ziet er precies zo uit als de klederdracht die Volendammers vroeger droegen. Perfect voor een Hollands feest, of voor het maken van een foto in Volendams kostuum.

Volendams kostuum voor vrouwen

Voor vrouwen hebben we twee soorten Volendams kostuum: het bontje en de boezel. Het bontje droegen vrouwen doordeweeks als werkkleding. Kenmerkend is de katoenen schort. Op zondagen en feestdagen droegen vrouwen geen katoenen schort, maar een boezel: een zwarte schort met versierde bovenrand, ‘het stikkie’.

Volendamse kleding voor mannen

Ook voor mannen kun je bij Habermehl Volendamse klederdracht kopen. Het herenkostuum bestaat uit een traditionele broek. Deze wijde broek is gemaakt van een zware stof. Op de broekband zitten twee grote ‘knopen’, ook wel klapstukken genoemd.

Klederdracht kinderen

En ook voor zowel jongens als meisjes koop je bij Habermehl een compleet Volendams kostuum. Deze kleding is in drie maten verkrijgbaar: 3-6 jaar, 7-9 jaar en 10-14 jaar. Naast deze kostuums, hebben we ook losse mutsjes en petten. Zo hebben we de traditionele hul, een licht gesteven mutsje, in het wit en in het kant.

Een Volendams kostuum is pas écht compleet met een paar houten draagklompen. Bestel je voor 17.00 uur, dan heb je jouw traditionele outfit de volgende werkdag in huis.