Delftsblauw

Delftsblauw Er zijn 76 producten

per pagina
Toont 1 - 75 van de 76 items
Toont 1 - 75 van de 76 items

Delftsblauw

Niet alleen klompen en tulpen zijn typisch Hollands, maar ook Delfts blauw! En Delfts blauw kan van alles zijn, van klompen tot keramiek en van keukenschorten tot servetten. Bij Habermehl hebben we een groot assortiment van Delfts blauwe souvenirs. En niet alleen voor toeristen zijn deze producten leuk. Onze Delfts blauwe huisnummers van keramiek staan immers prachtig aan de voorgevel naast de voordeur.

Geschiedenis van Delfts blauw

Delfts blauw aardewerk gaat ver terug in de Nederlandse geschiedenis. Aan het einde van de 16e eeuw ontstond het als goedkoop alternatief voor Chinees porselein. Het keramiek met Hollandse schilderingen werd al snel enorm populair. Rond 1700 waren er in Delft maar liefst 33 bakkerijen die het maakten. Allemaal hadden ze hun eigen merkteken.

Typisch Hollandse schilderingen

En nog altijd is Delfts blauw populair. De schilderingen met molens, boerderijen, tulpen en koeien zijn typisch Hollands. Een eigentijds Delfts blauw souvenir is het Delfts blauwe peper-en-zout-stelletje van keramiek. De kussende boer en boerin kun je voorzien van peper en zout. Handig en ook nog eens een leuke accessoire voor in je interieur.