Lekker Hollands

Lekker Hollands Er zijn 25 producten

Subcategorieën

 • Speculaas

  Speculaas, in België - hoewel niet hetzelfde - ook speculoos genoemd, is een met speculaaskruiden gebakken koeksoort. Speculaas is meestal plat in de vorm van een voorstelling en is vooral omstreeks het sinterklaasfeest en tijdens de adventstijd populair. De oudste bronnen betreffende speculaas spreken ook van bruiloften en kermis. De laatste decennia is het echter normaal geworden het hele jaar door speculaas te eten, vooral bij de koffie of thee, of bij ijs. Speculaas wordt voornamelijk in België en Nederland gemaakt en gegeten, alsook in het Duitse Westfalen en het Rijnland, Luxemburg en Noord-Frankrijk. [bron: wikipedia]

 • Stroopwafels

  Stroopwafels, een echte Oud-Hollandse lekkernij! In een origineel blik met Hollandse afbeeldingen. Een echte favoriet als souvenir of cadeautje vanuit Nederland.

  Stroopwafels in blik

  De stroopwafel, van oorsprong siroopwafel genoemd, is een van oorsprong Nederlandse wafel, die anno 2019 niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd gegeten wordt. Het product bestaat uit twee ronde deegwafelhelften, met ruitpatroon, waartussen zoete siroop is aangebracht. Oorspronkelijk hadden siroopwafels een diameter van ongeveer 10 centimeter, maar inmiddels zijn ze verkrijgbaar met diameters van 5 tot 25 centimeter. Stroopwafels worden op straat, op markten en in winkels verkocht.

  Stroopwafels

  De in het buitenland aangeboden stroopwafels zijn soms kleiner en duurder dan in Nederland. Stroopwafels worden ook verwerkt in ijs en andere lekkernijen. [bron: wikikpedia]

  Stroopwafels in blik als souvenir

  Stroopwafels in Delfts Blauw blik is een goed voorbeeld daarvan. Of wat dacht u van Blik met stroopwafels Van Gogh Almond Blossom ook heel mooi. Verder zijn er ook veel soorten stroopwafels in blik met Amsterdam opdruk.

Toont 1 - 25 van de 25 items
Toont 1 - 25 van de 25 items

Lekker Hollands

Lekkere Stroopwafels, speculaas en andere typische Nederlandse lekkernijen